Εnglish
Aγιος Προκόπιος
Αξιοθέατα στη Νάξο
Χάρτης Νάξου
Πρόσβαση
Αρχική Σελίδα
Διαμονή στη Νάξο
Παροχές
Τοποθεσία
Επικοινωνία

a

Χάρτης Νάξου

Αξιοθέατα Νάξος

Άγιος Προκόπιος

Ψυχαγωγία

Πανηγύρια Νάξου

Αποστάσεις

Πρόσβαση

Χρήσιμα τηλέφωνα Νάξος

Naxos Real Estate Agency

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Νάξος

 

Το νησί της Νάξο

Με απέραντες παραλίες, γραφικά χωριά, μαγευτικά τοπία και εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα, η Νάξος είναι δικαίως ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν προορισμό για όλους τους τύπους επισκεπτών, ικανοποιώντας τόσο ζευγάρια, όσο οικογένειες και παρέες. Αυτό οφείλεται κυρίως στον πολύπλευρο χαρακτήρα της και στην άψογη τουριστική υποδομή της.

Η Νάξος είναι ένας απίθανος προορισμός για τους λάτρεις της περιήγησης. Τα δύο δημοφιλέστερα αξιοθέατα του νησιού βρίσκονται στη Χώρα. Πρόκειται για την Πορτάρα (την Πύλη του Ναού του Απόλλωνα) και το εντυπωσιακό ενετικό κάστρο. Αφού κάνετε μια βόλτα στη Χώρα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το θαυμάσιο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο διαθέτει εξαιρετική συλλογή από αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Στον Απείραθο, μπορείτε να επισκεφθείτε τον πύργο Ζευγώλη και τα υπέροχα μουσεία του. Οι Κούροι και οι πύργοι στους οικισμούς Μελάνες και Απόλλωνας σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε από κοντά διαφορετικές εποχές της ιστορίας της Νάξου. Ο πύργος του Χειμμάρου και το σπήλαιο Ζα στο Φιλότι είναι επίσης πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα ιερά της Δήμητρας και του Απόλλωνα στο Σαγκρί.

Οι πανέμορφες παραλίες της Νάξου προσφέρουν ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης σε όλους τους επισκέπτες. Υπάρχουν οι δημοφιλείς παραλίες Αγία Άννα, Άγιος Προκόπιος, Άγιος Γεώργιος, Στελίδα, Πλάκα και Μικρή Βίγλα, καθώς και οι παραλίες Απόλλωνας, Λιώνας και Ορκός, οι οποίες διαθέτουν beach bar κι εστιατόρια. Σε μερικές από αυτές, θα βρείτε εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ γι’ αυτούς που θέλουν ν΄ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους.

Εάν προτιμάτε ήσυχες παραλίες, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις υπέροχες αμμουδιές στις περιοχές Πάνορμος, Αλυκός, Αμίτη, Κάλαντος, Αμπράμ, Αγιασσός, Μουτσούνα και Πυργάκι.

©2013 Golden Scorpion Web Services Contact Webmaster