Εnglish
Aγιος Προκόπιος
Αξιοθέατα στη Νάξο
Χάρτης Νάξου
Πρόσβαση
Αρχική Σελίδα
Διαμονή στη Νάξο
Παροχές
Τοποθεσία
Επικοινωνία


a

Χάρτης Νάξου

Αξιοθέατα Νάξος

Άγιος Προκόπιος

Ψυχαγωγία

Πανηγύρια Νάξου

Αποστάσεις

Πρόσβαση

Χρήσιμα τηλέφωνα Νάξος

Naxos Real Estate Agency

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Νάξος

 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Πορτάρα Νάξος

Το μνημείο που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη και θεωρείται το «έμβλημα» του νησιού, είναι η Πορτάρα, στο νησάκι του Βάκχου, στην άκρη του λιμανιού. «Πορτάρα» τη λένε από παλιά οι ντόπιοι, για το μεγάλο της μέγεθος. Αυτό το μνημείο που ξέχασε εδώ ο χρόνος, είναι η γιγαντιαία, μαρμάρινη πύλη ναού, αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Ο ναός κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα, την εποχή του τύραννου Λύγδαμι, όταν η Νάξος ήταν μεγάλο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Σήμερα το νησάκι που την φιλοξενεί λέγεται «Παλάτια». Οι χριστιανοί έκτισαν εκκλησία πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού, κατά τη συνήθεια της εποχής, ενώ γύρω από την εκκλησία αναπτύχθηκε ένας σημαντικός οικισμός. Την περίοδο της ενετοκρατίας πολλά κομμάτια του ναού χρησιμοποιήθηκαν για το κτίσιμο του Κάστρου.

Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, κάτω από τα «Παλάτια», ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη και από εδώ την απήγαγε ο Διόνυσος με την ακολουθία του. Στον χώρο αυτό σύμφωνα με την παράδοση γιορτάστηκαν τα πρώτα «Διονύσια». Ο μύθος της αρπαγής της Αριάδνης από τον Διόνυσο στην ακρογιαλιά των «Παλατιών» ενέπνευσε μουσικούς, γλύπτες και ζωγράφους που με τα έργα τους, έκαναν γνωστή τη Νάξο σε όλο τον κόσμο.

Η θέα ενός ηλιοβασιλέματος από την Πορτάρα αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία!

O Πυργος του Χειμάρρου, κοντά στο χωριό Φιλότι

Ο Πύργος του Χειμάρρου βρίσκεται στο Φιλότι, ένα πολύ γραφικό χωριό στο κέντρο της Νάξου. Χτίστηκε τον 3-4 αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής περιόδου και είναι μια κυκλική κατασκευή από μάρμαρο σε ύψος περίπου 15 μέτρα.

Καλαμίτσια - Μέλανες Χωριό

Στις Μέλανες βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος   Καλαμίτσια όπου το 1673, ένας μοναχός Ιησουίτης έχτισε ένα υπέροχο παλάτι ως κατοικία για τους μοναχούς Ιησουΐτες, στην πλούσια καταπράσινη κοιλάδα.

Κούρος - Απόλλωνας
Ενα αγαλμα περιπου 10 μετρων που χρονολογηταί κατα τον 6-7 π.χ αιωνα ενα εργο τεχνης που αξιζει να επισκεφτείτε

Κούρος Άγαλμα - Φλεριό
Ειχε επικρατησει ο κούρος που βρισκεται στο φλεριο να αποκαλειται κούρος ο Έλλην και έχει την προέλευσή του στον 7ο αιώνα π.Χ. Το άγαλμα είναι περίπου 6,4 μέτρα και λείπει το αριστερό πόδι του και ένα μέρος του δεξί πόδι του. Κάντε κλικ εδώ να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Φλεριόυ αρχαιολογικόυ χώρου και τα μικρά παραδοσιακά χωριά δίπλα του, κουρνοχωροι και Μύλοι.

Σπήλαιο του Ζα- Φιλότι
Η πηγη που βρισκεται στο ορος Ζα αποτελει την αφετηρία για το παλαιό μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο του Ζα, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων. Το σπήλαιο έχει μεγάλη αρχαιολογική σημασία και μια μικρή εκκλησία, αφιερωμένη στην  Ζωοδόχο πηγη.
 

Ήταν το ισχυρότΚάστρο του Απαλήρου ερο φρούριο της Νάξου και το διοικητικό κέντρο του νησιού κατά τη διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού απρόσιτο στην τοποθεσια που ονομαζεται Σαγκρί

 

©2013 Golden Scorpion Web Services Contact Webmaster